Burnout en andere ervaringen

Burnout en andere ervaringen

Het was wel even wennen om het zo te zien staan op internet.
Mijn ervaringen met een Burnout. Het artikel is bedoeld voor eindexamenkandidaten en er staat groot: “Ik vond mijn leven super klote”.
Tja, dat was ook zo toen ik er middenin zat. Maar toch, het zo zien staan bracht me wel even terug naar die tijd. Hoe de dagen een soort brij waren en ik nergens energie voor had. En dan die angst, die angst dat het niet meer goed zou komen. Dat dit gevoel niet meer anders ging worden. Was ik überhaupt nog wel tot iets in staat?

Uiteindelijk is het wel anders geworden en doe ik nu voornamelijk dingen waar ik veel plezier aan beleef: Yogalessen geven, Mindfulness begeleiding bieden en programma’s ontwikkelen, schilderen, als zzp-er mijn coachingspraktijk verder opzetten, mij blijven verdiepen in de wereld van bewuster en met aandacht leven en ik sta meer met beide benen op de grond dan ooit!

Maar misschien heb je ooit een burnout gehad? Of dat stress je heeft overmeesterd? Dan herken je misschien dat er soms nog wel eens angst voorbij komt. Als ik nu moe opsta, ga ik eerst even langs de angst, wat als ik het niet red vandaag? Kan ik het wel volhouden vandaag? Ik heb meer slaap nodig! Kortom, veel gedachtes en twijfel bij alleen een vermoeid gevoel!
Wat zo mooi is aan de mindfulness beoefening, is dat ik het kan opmerken als angst, maar ik ben die angst niet. Ik hoef niet onder de dekens te liggen vol gedachtes dat het niet meer goed gaat komen. Ik merk het op en soms duurt dat even voordat ik door heb en dan stap voor stap ga ik de dag verder in.
Om vervolgens in de avond op te merken dat ik mij best goed voel.

Misschien zal het blijven dat ik soms bang word bij moeheid, dan heb ik altijd de keuze om mij er niet in te laten meeslepen.
Zo gaat dat met allerlei emoties die je kan ervaren, deze emoties veranderen de hele dag door en niets blijft hetzelfde. Opmerken dat ze voorbij komen is al een hele mooie stap!

Op 10 mei start er weer een nieuwe Mindfulnesstraining in Leiden: zie hier
voor meer informatie.

Wil je reageren, dan kan je mij altijd een mailtje sturen naar info@mariaterbeek.nl

Het artikel vind je hier:
https://www.npo3fm.nl/nieuws/3fm/373889-blogger-maria-ik-vond-mijn-leven-super-klote

Delen

Andere artikelen

Ontvang een gratis Mini Meditatie voor elke dag

Mediteren kun je leren

Check in bij jezelf

Ontvang een gratis Mini Meditatie voor elke dag