Hoera ik heb de griep

Druk zijn & ziek zijn, geen goede combinatie.

Poeh ik kan er zelf ook wel wat van hoor…..

Op het moment van schrijven lig ik ziek op bed en schrijf ik toch deze blog. Want ik besefte mij hoe moeilijk het is om mij over te geven aan deze griep. Er zijn nog zoveel dingen die ik MOET doen, die mijn aandacht nodig hebben.ย Leuk een eigen bedrijf, maar dat valt of staat toch echt met wat ik doe. Ja: DOE.

Mijn vriend grapt wel eens: Hoe minder je doet, hoe meer er gebeurt. En vandaag wel op bed blijven liggen he!!!

Ai! Ja, ik heb nou eenmaal van mijn passie mijn โ€˜baanโ€™ gemaakt. Super leuk en ik kom meestal blij thuis, maar ik werk wel op allerlei gekke tijden en mijn website is nooit af. Er is altijd wel iets te plannen en te promoten. En als ik dat niet doe? Dan gebeurt er toch niet iets? Ging het maar vanzelf ๐Ÿ™‚

Maar dat gaat het natuurlijk niet en misschien toch ook weer wel.Want datย valt of staat natuurlijk met hoe goed ik voor mijzelf kan en durf te zorgen. Hoe beter ik voor mijzelf zorg, hoe meer tijd ik neem om te rusten, hoe meer energie er uiteindelijk zit achter de dingen die ik moet DOEN.

Gelukkig kon ik mijzelf er aan herinneren dat ik mij in Mindfulness heb verdiept, met een reden! Een kalmer leven, en in ieder geval wat meer kalmte in mijzelf. En wat je dan zo mooi cultiveert is vertrouwen, vertrouwen dat je altijd genoeg DOET en er niets gefixed heeft te worden aan welk moment dan ook. Vertrouwen dat er een moment van rust en ziek zijn is en een moment weer van beweging en dingen doen. Maar nu niet!

Het is weer griepseizoen. Niet leuk. misschien nemen je kinderen het steeds mee naar huis en loop jij weer te snotteren op het werk. Ik zou zeggen, geniet er van en ga naar huis.

Ziek zijn is niet leuk. Ziek zijn is niet prettig. Maar het is wel je lichaam die druk bezig is om er ook weer van te herstellen. Gun jezelf die rust, skip al die moetjes (je hebt een reden nu!) En dan kom je er ineens achter misschien wel dat ook zonder jou de wereld een tijdje door draait, dat we niet voor niet met zijn allen het vermogen hebben creatief te zijn en bijvoorbeeld jouw afwezigheid op te lossen.

Zoโ€™n griepje uitzitten mag je echt doen, het geeft je juist weer meer energie daarna, omdat je je lichaam de kans geeft te herstellen.

En het voordeel, je kunt lekker in je pyama op bed of de bank eindelijk die ene film te kijken of een serie bingen. Sapjes drinken de hele dag en je laten verzorgen.

En onthoud: Zorg eerst voor jezelf voordat je weer goed voor anderen kunt zorgen.

Liefs Mariaย 

Oh en als je dan toch ziek bent, misschien helptย deze oefening je

Add A Comment