Waar wil jij voor gaan staan?

Uit de cocon kruipen, de Lente ervaren, weer in actie komen…. Waar wil jij voor gaan staan?

Het even geduurd voordat ik weer woorden op  ‘papier’ kreeg. Ik zat lekker in de winter cocon en merkte dat ik steeds weer probeerde om iets op te schrijven, een blog te maken, jou extra tips en info te geven. Maar ik stokte steeds na de eerste alinea, of ik vond iets van wat ik schreef! Mijn innerlijke criticus vond het maar stom, of niet goed genoeg, of ik vond dat ik jou niet goed genoeg helpen met mijn tips.

Oh ik heb wel wat filmpjes gemaakt en je kunt Finding Wally doen tijdens het kijken 🙂 (Wally is mijn kat) Hier vind je mijn youtube vlogs

Als ik een blog schrijf wil ik je met mijn woorden meenemen in mijn belevingswereld en daar mijn passie in verwerken: minder doen, minder moeten, vertragen, verstillen.

Maar hoe doe je dat als je zelf midden in de wintercocon zit?

Ik had allerlei ideeën en plannen, maar ze kwamen niet erg uit mijn handen. Totdat iemand tegen mij zei: “Maria bij jou werkt het andersom, je intuïtie en sensitiviteit is super sterk, maar je durft er niet voor uit te komen, het te uiten aan de wereld. Terwijl de meeste mensen niet eens weten hoe je dat moet voelen en wat het überhaupt is, intuïtie. En daardoor maar wat doen.. Dit kan jij ook, ga DOEN!”

Hmmm zou dat echt zo zijn? Ik ben wel erg sensitief voor mijn omgeving. Zo ben ik net verhuisd van de stad naar een dorp en kijk ik uit op groen; ja echt! Ik weet niet hoe ik het heb geregeld maar het was binnen 2 weken gedaan, ik woon aan de rand van een park!

Ik ben opgegroeid op het platte land, maar woon de laatste 15 jaar in de stad. Ik was echt vergeten hoe fijn het is en rustig het is om even geen drukte en geluid om mij heen te hebben. Ja natuurlijk wel als ik het op zoek, de natuur in ga. Maar dat zijn momenten, ik kwam steeds weer terug in de stad. Ik voelde bijna letterlijk een last van mij afvallen.

Hoe kan het dat ik dit zo over het hoofd had gezien? Dat mijn werk continu gaat over weer luisteren naar jezelf, over verstillen, maar ik het niet door had hoezeer ik werd afgeleid door mijn omgeving?

Of wilde ik dit liever niet weten?

Want ja, dan moest ik in actie komen. Dan moest ik er voor gaan staan. Dan moest ik gaan doen.

En het is gelukt! Ik heb het gedaan, verhuisd en geluisterd naar mijn intuïtie. Nu is het aan mij om dit meer te durven, meer te ‘doen’

Het is echt lente geworden nu. De kracht van de lente is dat je letterlijk en figuurlijk weer uit je veilige cocon mag kruipen, dat je jouw dromen de wereld in mag brengen en tot uiting mag brengen.

Waar verlang jij zo graag naar, maar durf je niet voor uit te komen?

Ik verlang naar meer van mijzelf laten zien, dus laat deze blog een mooi begin zijn 🙂

Veel liefs,

Maria

P.s. Ben jij er ook bij? Dat zou super leuk zijn! Ik laat ook meer van mijzelf zien tijdens mijn gratis Doe minder, Leef meer intensive: Hier meer info en schrijf je in!

 

 

 

 

 

Add A Comment