Geef jezelf de tijd om te helen

Wanneer je het echt even moeilijk hebt, dan wil je er zo snel mogelijk van af zijn.

Toch? Maar hoe harder je werkt om er bovenop te komen, hoe minder er gebeurd. Hoe gefrustreerder je raakt.

We willen soms zo graag weer ok zijn, dat we er alles aan doen om onszelf te verbeteren.Β 

Ik herken dat. Ik was altijd bezig om een nog betere versie van mijzelf te worden. Toen ik in een een Burn-out belandde, heb ik drastisch gekozen om dit niet meer te doen.

Er is een mooi Oosters gezegde: Zonder de modder kan er geen mooie lotusbloem bloeien, de lotusbloemen hebben deze bodem van modder nodig. Zonder jouw modder, kun je niet bloeien en groeien!

Dus wanneer je overhaast jezelf probeert te verbeteren en met een grote stam om jouw modder heen wil lopen, mis je het gouden randje!

Het gouden randje van waarom jij dit nu doormaakt en welke les jij daar uit kunt halen.

In deze blog deel ik daarom mijn podcast: Geef jezelf de tijd om te helen.

Een persoonlijk verhaal over hoe ik de bodem raakte en wat dit mij heeft gebracht.

Luister je mee? Mijn Doe minder, Leef meer podcasts van mij vind je hier, in iTunes of Spotify

Comments

 1. Eline

  Dankjewel voor de mooie podcast Maria. Precies de boodschap die ik nodig had te horen. Ik vind het zo moeilijk om mijzelf de tijd te geven. Inderdaad steeds het gevoel dat ik zo “niet goed genoeg ben” en nu ik enkele maanden in een dip zit, voelt het als gezichtsverlies. Wat mij ook helpt, naast wandelen, is om elke dag iets vriendelijks naar mijzelf te schrijven. Noem het een liefdesbrief. Hierdoor leer ik weer contact te maken met de liefde in mij. Het voelt zo helend om een stroom van liefde weer opgang te brengen. En dat ik dat dus zelf kan doen! Het geeft mij rust en nu ik mijzelf een heel klein beetje toesta om wat minder te zijn naar mijzelf, wordt ook makkelijker om de tijd te nemen voor mijzelf. En dat heb ik zooo nodig!!

  1. Ha Eline,
   Dankjewel zeg! En wat een mooie aanvulling, Liefdesbrieven schrijven naar jezelf πŸ™‚ Ik wens je heel veel sterkte in wat je doorgaat en de tijd nemen voor jezelf is helend op zich! En wandelen is altijd goed om weer een beetje tot jezelf te komen, dat doe ik ook vaak als ik merk dat ik ‘aan’ sta en echt weer even wil inchecken bij mijzelf.

   Liefs,
   Maria

Add A Comment