De zomer leeslijst!

Yes, eindelijk de tijd om een boek te lezen!

En dan bedoel ik van begin to eind πŸ˜‰

Ik ben dol op boeken lezen, als kind verslond ik al de romans van mijn moeders Boekenclub. Ik kan ook nog eens heel snel lezen, won vaak de lees wedstrijden. Maar het allermooiste van lezen vind ik dat je echt even op kunt gaan in een andere wereld, nieuwe dingen kunt ontdekken, verhalen kunt lezen die ook mij weer inspireren om iets te ondernemen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook zo’n stapel boeken heb liggen waar ik nog steeds iets mee ‘moet’

Die nog op mijn to do leeslijst staan! Maar ach ik hoef ook niet meer zo hard te werken van mijzelf, dus kan ik dat ook weer lekker loslaten. Want lezen moet je niet. En als jij ook zo’n stapel hebt? Wees dankbaar voor jouw nieuwsgierigheid en alles op zijn tijd hoor! Dus laat je niet gek maken door jezelf!

En van die stapel boeken kun je ook een mooi bijzettafeltje maken. Een tip uit mijn favo Groene Boek: Urban Jungle

Bij deze deel ik inspirerende boeken voor deze zomer! Ik lees graag non fictie, dus verwacht de nodige zelfhulp boeken πŸ˜‰

BrenΓ© Brown: Verlangen naar verbinding

Ik ben dol op BrenΓ©, ze heeft al mooie boeken geschreven die ik allemaal kan aanraden en ook deze is weer tof! Vanuit haar standpunt nodigt ze je uit om uit je comfortzone te stappen op een liefdevolle manier. Ga deze reis aan met een sterke rug, een zachte voorkant en een wild hart (aldus BrenΓ©) Het grappige is dat ik zitten met een sterke/krachtige rug en zachte voorkant vaak meegeef als houding voor een meditatie.

Mark Manson: The subtle art of not giving a f*ck

Alleen om de titel wil je dit boek natuurlijk al lezen πŸ™‚ In alle workshops die ik geef en coaching die ik bied geef ik dit al mee: Hou op met naar geluk streven (ik noem het geluksjunkies!) en ervaar en accepteer wat er nu is, deze ervaring. Juist als je niet probeert positief te blijven maak je het verschil voor jezelf. Dus hoppa, niets meer wat jij nu hoeft te fixen aan jezelf, zelfs niet al je je ontzetten Kl*te voelt.

David van Reybrouck: Vrede kun je leren

Een klein en lief boekje! En zo praktisch! Hoe je dus kunt leren om meer vrede te ervaren. Vrede met jezelf en vrede met de wereld om je heen. In tijden waarin je door het nieuws bijna gelooft dat de wereld echt een nare plek is, neemt dit boek je meer naar een andere kant, een andere keuze. Ik vind em geweldig en ik moet eerlijk zeggen dat ik bijna geen nieuws meer kijk, juist omdat al die beelden en narigheid aan mij blijven kleven. Ik merk dat ik steeds meer datgene doe waar ik wel invloed op heb, om zo de wereld een beetje mooier te maken.

Drie boeken die je geheid wat inzichten gaan geven deze zomer. Heb je vragen of wil je een tof boek met mij delen, let me know!

Add A Comment