Deze vragen kunnen je leven veranderen

Bovenstaande quote poste ik een tijd terug op mijn Instagram. Want wat was nou het geval, ik had echt een rot dag en besloot een stukje te gaan wandelen.

Het was zo’n dag dat ik twijfelde aan alles en ik besefte mij toen dat ik het los moest laten en echt even een wandeling nodig had.
Tijdens de wandeling kwam ik een dame tegen die mij voorbij rende en ik keek achterom en op haar tshirt stond

Believe that everything is going to be OK
Iets wat ik echt even nodig had als oppepper 🙂

Vertrouwen.

Nu het jaar echt nog maar iets van 6 weken heeft ofzo (aaahhhhh! Ja echt!) word ik meestal wel wat wiebelig….“Sh*t ik moet nog wel wat dingen doen voordat ik alweer aan het kerstdiner zit, dingen die ik mijzelf heb beloofd aan te pakken of los te laten dit jaar”

Herken je dat?

Wanneer je loslaat heb je twee handen vrij (Loesje). Wanneer je loslaat mag je gaan vertrouwen en laat dat super lastig zijn! Deze week lag mijn mail en website er enkele dagen uit, Oeps! Ik merkte dat ik dit best wel even lastig vond en er ontstond echt even paniek, maar toen besefte ik mij ook dat ik er even niets aan kon doen. Er waren mensen mee bezig. Het enige wat ik wel kon doen was het loslaten. Oftewel in mijn geval; controle loslaten to the max!

Het blijft elke dag een oefening *zucht*… Dit brengt mij op het volgende en ja, er komt dus ook een super effectieve loslaat oefening aan! Maaarrr.. Eerst dit.

Wanneer je uitzoomt ben je dus eigenlijk maar een heeeeeeeeel klein puntje in dit heelal. Er zijn echt minder problemen dan dat ik denk, dus ja ook al die mail die ik nu heb gemist, zou ik mij dit nog herinneren als ik dood ga bijvoorbeeld? Dus ja dan mag je gewoonweg vertrouwen. 

Wil je hier beeld bij? Check dit filmpje!

Zo gaat dit ook met de wat grotere keuzes.

Jij mag dromen van iets anders, een andere rol, een andere baan, een gave nieuwe hobby die niemand van jou verwacht! Altijd geordend zijn en super effectief omgaan met je tijd, ja ook die mag. Maar voor dat laatste betekent het vooral veel ruis schrappen.Wanneer je merkt dat je het anders wil, geef jezelf toestemming om het überhaupt te mogen verlangen! Geef het tijd. Het hoeft niet persé allemaal in 2018 nog!

Loslaten valt of staat met erkennen aan jezelf dat je mag dromen en jij dit graag wilt, ook al zegt je hoofd dat het niet kan, mag, raar is, onmogelijk, etc. etc.

Ik heb mensen wonderlijke keuzes zien maken, inclusief ik, toen ik van mijzelf mocht dromen en los mocht laten. En het begon met een droom en na verloop van tijd werd het werkelijkheid.

  Loslaten is soms erg rommelig, grillig en super eng.

Dit gaat je helpen:

OEFENING: Pak een blaadje uit je printer of je schrijfschrift/ dagboek/ bulletjournal en ga er eens voor zitten. Laat de woorden komen, echt super effectief en verhelderend.

Laat je ‘innerlijke censuur monstertje’ niet de overhand nemen! Schrijf vanuit je flow.

Begin bij het begin:

Wat wil jij loslaten, maar durf jij stiekem niet?Omdat iedereen je nou eenmaal zo kent? Omdat je geen idee hebt hoe het dan anders moet? Omdat je bang bent dat je in een groot gat terecht komt? Omdat het geld kost?

Kortom wat wil je loslaten in je leven, wat dient jou eigenlijk niet meer?

Heb je het er uit geschreven?

Vraag jezelf dan dit af al schrijvende:

Wie wil je zijn in dit leven? 

Nee niet wat wil je bereiken en doen, wie wil jij zijn?

Hoe ziet dat er uit? Wat doe je dan? Visualiseer dit tot in details en beschrijf dit.

Ik wens je veel ontdek plezier.

 

 

Add A Comment