Het nieuwe jaar in met een intentie

Ontdek wie jij wil zijn in het nieuwe jaar met deze meditatie

Ik doe niet aan goede voornemens. Waarom? Omdat voornemens je uitnodigen om hard te werken aan jezelf. Om iets te fixen aan jezelf. En dat vind ik jammer. Wat ik wel doe is werken met een intentie en daarom deel ik graag deze oefening met je.. 

Omdat voornemens vaak hard werken is. Je gaat vol goede moed eindelijk iets echt aanpakken, veranderen aan jezelf. Weg met die verslaving, dat buikje, oordelen, stress etc. etc. weg ermee! Je raakt gehecht aan het resultaat. 
Want het stoort je, het moet anders. Om vervolgens na een tijdje vol goede moed en hard werken de hoop op te geven en er teleurgesteld achter komen dat het niet is gelukt.

Hoe kan dit?
We zijn in hartje winter, dit is de periode van stilte en bezinning. Ook al is het weer misschien zacht en voelt het niet zo. Januari en februari zijn de maanden van juist minder je best doen. Maar vaak gaan we er met gestrekt been in. Hard werken aan je voornemens, aan jezelf en hop met frisse tegenzin weer aan de slag na je vakantie. Dit is eigenlijk tegen je natuur in.

 

Je energie wijs gebruiken

Je kunt je afvragen dat als je al voornemens hebt, hoeveel energie vraagt het van je? Of moet je er hard voor werken?

Wat kun je dan doen om te zorgen dat je juist meebeweegt met de seizoenen? Misschien is het voornemen dat je hebt iets om in de Lente mee te beginnen als de energie weer toeneemt?

Werken met een intentie

Je kunt je voornemens ook inwisselen voor Intenties. Het mooie van intenties is, dat je juist dan het resultaat mag loslaten en dat het als kompas dient voor wie jij wil ZIJN in plaats van wat je allemaal moet DOEN.

Speciaal voor jou heb ik een meditatie opgenomen. Ik neem je mee in hoe je kunt werken met intenties. 

Wat je helpt bij intenties en deze oefening

  • Pak je schrijfschrift/ dagboek/ bulletjournal/ creative journal of een stuk papier erbij
  • Creëer een fijne plek voor jezelf, steek een kaarsje aan en zorg dat je niet gestoord wordt
  • Ga er voor zitten, of lekker liggen, dat mag natuurlijk ook
  • Schrijf daarna je ervaringen op. Misschien voel je je creatief en wil je juist tekenen wat je intenties zijn voor 2019. Alles mag en niets moet 🙂
  • Deel jouw ervaringen beneden in de comments!

P.s. Ken jij Yoga Nidra?

Deze Gratis meditatie helpt je goed bij:

Meer rust

Beter slapen

Minder stress

Goed zorgen voor jezelf en je lichaam

Vriendelijk zijn voor jezelf

Meer aandacht 

Add A Comment