Wat wil jij graag loslaten in 2019?

Loslaten is wel een dingetje, want waar moet je beginnen?

Ik vind het soms best lastig om dingen van mij af te laten glijden. Ik heb de metafoor wel eens vaker gebruikt, ben je Teflon, die anti aanbaklaag in een pan of Klittenband?

Ooit kreeg ik van mijn psycholoog een badeend, met de wens dat ik mij vaker mocht voelen als een eend, die alles langs haar vleugels van zich af laat glijden. 

Waar begin je dan? Want er is soms heel veel om los te laten, of misschien heb je geen idee?

Als er 1 ding is wat ik heb geleerd in het proces van loslaten, is dat dit een hobbelige weg is. Vol mooie momenten en diepe gaten waarin je toch stiekem weer vervalt. Dus ja, iets met tijd en oefening. Daarom heb ik in het najaar van 2018 een Intensive georganiseerd. Met een groep zijn we aan de slag gegaan met het thema Loslaten en heb ik een vijfdelige podcast serie opgenomen. Deze staat nu geheel online en dus kun jij nu ook op eigen manier en tempo aan de slag met loslaten.

Journaling en waarom dit handig is bij deze Podcast serie…

Journaling is het schrijven in een dagboek/ schrijfschrift/ stuk papier/ bulletjournal/ of op je computer. Maar op een of andere manier werkt echt schrijven het beste. Aan het einde van elke Podcast stel ik een reflectievraag die je voor jezelf kunt beantwoorden. En het meest effectief is dit als je jouw bevindingen en reflecties uiteraard gaat opschrijven. Wist je dat schrijven over dingen die je bezig houden of n.a.v. een reflectievraag onderhand bewezen effectief is bij het verwerken van de dag of gebeurtenissen in je leven? Maar goed het beste kun je dit voor jezelf uitvinden door het ook te gaan doen, ik merk in ieder geval dat sinds ik schrijf, ik mij rustiger voel. En nog een leuke bijvangst, dromen die ik heb komen uit, omdat juist door het schrijven ik steeds eerlijker naar mijzelf ben in wat ik wel en niet wil en welke waarden voor mij belangrijk zijn.

Over mijn Podcast gesproken…

Je kunt mij ook volgen via iTunes & Spotify, naast deze serie heb ik meerdere Podcasts opgenomen.

In mijn E-Book vind je extra tips over stress en wat kan helpen. Hier vind je meer info en je kunt het gratis downloaden 🙂

Add A Comment