Vijf lessen uit de natuur

Zandhappen, hitte en de wind, de Elementen hadden de leiding tijdens mijn reis door de Sahara.  

De natuur heeft iets bijzonders, iets wat mij keer op keer doet beseffen dat het leven een magisch en kostbaar iets is en dat we allemaal onderdeel zijn van iets groters. De natuur, dat zijn wij. 

Maar ergens in de tijdslijn zijn we dat vergeten om in contact staan met de natuur, om samen te werken met de natuur. Een maakbare wereld, waar ik graag even uit ontsnap. 

De natuur is natuurlijk niet alleen maar mooi en leuk. 

Ze is wreed en grillig. Vooral als je niet weet wat je daar moet. De Sahara is zo oneindig groot en uitgestrekt, ik weet echt niet hoe ik daar moet overleven zonder gids. En uit de bossen van Drenthe haal ik ook niet zomaar mijn avondeten als het moet en ik heb daar dan wel weer training in gehad. Dat alleen al maakt dat ik nieuwsgierig ben.

Zo was ik vorige zomer in de bossen van Noord Amerika en ik wist zeker dat ik het niet zou winnen van een beer of een slangenbeet in de middle of nowhere. De laatste jaren ben ik namelijk 4 keer bijna op een slang gaan staan. 4 Keer! En ik ben mijn hele leven als de dood voor slangen 🙂

De natuur als spiegel 

In mijn begeleiding gebruik in de natuur vaak als spiegel en dit werkt verhelderend. Ook voor mijzelf.  Elke keer weer als ik ga wandelen en in de natuur ben, weg van alle ruis van het dagelijks leven, leer ik lessen, laat ik los op een manier waar geen meditatie tegen op kan.

In de video die bij deze blog hoort neem ik je graag mee in 5 lessen die ik keer op keer weer ontdek in de natuur en ervaar je een meditatie. Maar eerst nog 3 praktische tips die je helpen om de natuur als spiegel te gebruiken

3 Tips voor de natuur als helper in je leven

1) Plant letterlijk een zaadje en observeer hoe deze tot bloei komt en wat daarvoor nodig is.

2) Kies iets uit de natuur dat symbool staat voor een thema waar je mee aan de slag wilt

3) Maak gebruik van een visualisatie oefening, stel jezelf voor op een fijne natuurplek.

In onderstaande video deel ik graag mijn inzichten met je en ervaar samen met mij een meditatie waarin je de natuur naar je toe haalt, waar je ook bent. Of luister deze hier als podcast

Ontvang een Mini Meditatie

In mijn Inspiratiemail deel ik meer tips en meditaties en als je je vandaag nog aanmeldt krijg je een mini meditatie cadeau. Super handig als je even geen tijd hebt. 

Add A Comment