Hoe kun je beter leren loslaten? Ontdek het in deze 5 stappen

Want als je loslaat heb je twee handen vrij, ook al zo’n leuke Loesje uitspraak.

De herfst is er weer en zoals de blaadjes nu ook loslaten, is het ook tijd voor ons om los te laten.

Ja, dat klinkt misschien cliché, maar juist nu ‘inchecken’ bij jezelf, ontdekken wat jij nodig hebt om los te laten is waardevol. De natuur helpt op de achtergrond een handje mee.

In deze podcast neem ik je mee in de thema’s: Wat valt er los te laten? Wat wil je loslaten? Wat zou je vast willen houden? 

Durf je controle maar lastig los te laten? Ben je stiekem een beetje perfectionistisch? Wil je zo graag weer minder doen en moeten van jezelf? 

Je kunt de inspiratie gebruiken om stap voor stap in je leven los te laten. We hebben allemaal te dealen met stress, nare gebeurtenissen en vooral met overtuigingen die ons in het dagelijks leven behoorlijk in de weg kunnen zitten. Alle rollen die je wil vervullen: de perfecte moeder, vrouw, dochter, werknemer, ondernemer, powervrouw, vriendin en ga zo maar door. En een groot deel daarvan is ruis….

Mensen zeiden vaak tegen mij: ‘Je moet het gewoon loslaten’ Ja maar… dacht ik… Hoe dan? En wil ik wel loslaten? Ik bedoel mijn piekeren en harde werken was ook een soort van wie ik was geworden, wat ik kende. 

Op dit moment zit ik ook in een transitie waarin ik letterlijk mijn huis en woonplek los laat. De herfst kan niet beter getimed zijn 🙂

Laat de Herfst zijn werk doen

 

En het enige wat jij hoeft te doen… Is meebewegen met de stormen en ontdekken wat je wil loslaten. En ook wat je nog even vast wil houden. Want dat mag natuurlijk ook!

Beluister de serie hieronder. 

Nog een tip voor deze Podcast serie: Schrijf het van je af

Journaling is het schrijven in een dagboek/ schrijfschrift/ stuk papier/ bulletjournal/ of op je computer. Maar op een of andere manier werkt echt schrijven het beste. Aan het einde van elke Podcast stel ik een reflectievraag die je voor jezelf kunt beantwoorden. En het meest effectief is dit als je jouw bevindingen en reflecties uiteraard gaat opschrijven. Wist je dat schrijven over dingen die je bezig houden of n.a.v. een reflectievraag onderhand bewezen effectief is bij het verwerken van de dag of gebeurtenissen in je leven? Maar goed het beste kun je dit voor jezelf uitvinden door het ook te gaan doen, ik merk in ieder geval dat sinds ik schrijf, ik mij rustiger voel. En nog een leuke bijvangst, dromen die ik heb komen uit, omdat juist door het schrijven ik steeds eerlijker naar mijzelf ben in wat ik wel en niet wil en welke waarden voor mij belangrijk zijn.

Over mijn Podcast gesproken…

Je kunt mij ook volgen via iTunes & Spotify, naast deze serie heb ik meerdere Podcasts opgenomen.

Add A Comment