Meer energie door te leven in jouw natuurlijke ritme

Wil je beter leren plannen? Meer energie op een dag? Meer gedaan krijgen met minder moeite? Leer dan leven in jouw eigen natuurlijke ritme. 

Leven in het ritme van de seizoenen heeft mij altijd al geïnteresseerd, want als je hiermee gaat samenwerken ontdek je bijvoorbeeld waarom het niet handig is heel veel nieuwe dingen te ondernemen in de winter.

In deze aflevering neem ik je mee in deze metafoor van seizoenen en wat dit zegt over jouw natuurlijk ritme. Wist je bijvoorbeeld dat honden ruiken aan de lucht welk tijdstip van de dag het is? Zo weet de hond of je al weer hoort thuis te komen. Ook wij staan onder invloed van ritmes om ons heen, de dag en nacht, wisselend weer, de seizoenen.

Het ontdekken van je eigen natuurlijke ritme gaat zorgen voor meer energie en minder stress.

 

In deze aflevering ontdek je:

  • Waarom je meer energie krijgt als je meer gaat leven in jouw eigen ritme
  • Hoe je dit naar je dagelijks leven brengt
  • Hoe je ondanks alle moetjes op een dag dit toch kunt inzetten
  • Hoe je kunt samenwerken met de dynamiek van de seizoenen. 

“In de natuur bloeit ook niet alles altijd, verwacht dit ook niet van jezelf”

Onderzoek bijvoorbeeld eens je dag

  • Wanneer heb je het meeste energie?
  • Wanneer het minst?
  • Wat zegt dit over jouw taakverdeling?

Wat kun je doen om meer te gaan leven in je eigen ritme? Zo dacht ik dat ik geen ochtend mens was. Maar wat blijkt tussen 7 en 10 komt bij mij het meest uit handen. Onderzoek wijst ook uit dat ook je leeftijd invloed heeft op je slaapritme door de invloed van hormonen. Vrouwen hebben bijvoorbeeld ook weer een ander ritme dan mannen en worden ook nog eens beïnvloed door de seizoenen van een menstruatiecyclus. Dat wordt een volgende aflevering 🙂

 

Check deze Doe minder, Leef meer aflevering als video, of als Podcast

Podcast

Meer energie door diep te rusten met deze gratis ontspanningsoefening

Add A Comment