Wil je leren mediteren? of mediteer je al langer? Nieuwsgierig naar Mindfulness?

Ben je op weg om de beste mediteerder van de wereld te worden? Check dan deze aflevering.

Ik begeleid al jaren mensen in Meditatie en Mindfulness en het valt mij op dat steeds dezelfde thema’s terug komen. Er zijn uiteraard heel veel verschillende vormen van meditatie en het ene is het andere niet zeg maar. Ik heb het nu specifiek over Mindfulness meditatie, er bij blijven met je aandacht.

Overigens heb ik een speciale laagdrempelige Mindfulness & Meditatie training ontwikkeld. Voor maar 29 euro ontvang je direct toegang en ontvang je een uitgebreide meditatie training. Klik hier en ontdek of het wat voor jou is.

Mindfulness Meditatie heeft mij bijvoorbeeld geholpen bij:

 • Overmatig zorgen maken over hoe het nou moet met mijn leven, de wereld, anderen… etc.
 • Plannen, plannen en nog eens plannen
 • Controle verslaving 
 • Overmatig piekeren 
 • Onrust en steeds maar bezig willen zijn
 • Streverigheid, alles goed willen doen en ook alles willen kunnen

Mindfulness meditatie helpt je om van een Human Doing weer naar een Human being te gaan. En dus voluit te leven!

Maar er is ook veel onduidelijk over meditatie en het is ook niet altijd makkelijk om stil te zitten en met jezelf opgescheept te zijn. 

De meest gestelde vragen die ik bijvoorbeeld veel krijg zijn: 

 • Hoe maak ik tijd in mijn dagelijks leven voor meditatie
 • Hoe houd ik dit vol?
 • Hoe kan ik minder piekeren/ denken tijdens meditatie?
 • Hoe kan ik rustiger ademen?

Nieuwsgierig naar de antwoorden, ik geef ze in deze Doe Minder, Leef meer aflevering. Ook zijn er van die algemene meditatie mythes die ik met je wil delen. Want als ik deze had aangehouden, dan zou ik nooit zijn begonnen met mediteren.

Maar eerst een dysclaimer: 

Meditatie is niet het antwoord op al je problemen 

Of de pleister op alle wonden. Het is geen quick fix. Meditatie vraagt om herhaling en oefening en om moed. Het is heel moedig om naar binnen te keren en je te openen voor je binnenwereld. Soms is meditatie te veel en kun je beter zorgen dat de onrust en chaos in je leven iets rustiger wordt met b.v. hulp van een coach of psycholoog. Dus vraag dan begeleiding of hulp hierbij voordat je gaat stilzitten met al jouw onrust en emoties.

In deze Doe Minder, Leef meer aflevering:

 • Ben je stiekem een geluksjunkie?
 • Meest gestelde vragen over meditatie en de antwoorden
 • Meditatie mythes ontmaskerd

Check deze Doe minder, Leef meer aflevering als video, of als Podcast

Podcast

Meditatie opfrissen? Of juist leren mediteren? Ontdek het in mijn laagdrempelige meditatie training!

Ontvang een gratis Mini Meditatie voor elke dag

Mediteren kun je leren

Check in bij jezelf

Ontvang een gratis Mini Meditatie voor elke dag