Hi, Ik ben dus Maria

Naast de vele jaren dat ik coach, train en mediteer, heb ik ook zelf de ontdekkingstocht naar meer rust en zelfliefde gemaakt. 

De zwarte wolkjes van depressie en angst kwamen regelmatig langs. Dus zocht ik naar hulp, verlossing, iets of iemand die mij eindelijk ging vertellen dat alles goed kwam en ik goed was.

Ik vond vooral dat ik sterk moest zijn, door moest blijven gaan, harder mocht werken aan mijzelf.

Dat werkte niet.

Een ongeluk met whiplash, gevolgd door een relatie dat op de klippen liep en een burn out zette mij letterlijk op mijn plek.

Sindsdien ben ik nog meer de stilte en verdieping in gegaan met vooral minder doen. Minder fixen aan mijzelf, minder veranderen. In mijn Doe minder, Leef meer Podcast vertel ik hier meer over.

Mijn missie

Vrouwen de relatie laten herstellen met zichzelf en in plaats van energie halen uit anderen helpen, ook energie halen uit goed genoeg zijn zoals je nu bent.

Zodat je weer regie kunt nemen en daardoor jouw licht en liefde kunt laten stralen in de wereld, want dat hebben we nodig.

Onze vrouwelijke feminine natuur & kracht aandacht geven, zodat we moeder aarde helpen om te herstellen en weer opnieuw tot bloei te komen. 

Daarnaast neem ik vrouwen ook mee in de kant die we vaak wat wegduwen. We hebben namelijk een aards leven, en het hier te doen. Het is soms makkelijk om weg te zweven in allerlei prachtige visies op het leven en energie en daarbuiten. 

Het is ook een uitdaging om je boosheid vol aandacht te ervaren en ok te zijn met dat je ook een heel ander spectrum aan emoties hebt. Sterker nog, boosheid kan een prachtige kracht zijn. 

Ik ben van het schaduw werk. Licht schijnen op dat wat we liever niet zien. Waarom? Omdat je anders kan blijven streven naar gelukkig zijn en dat noem ik dan Geluksjunkie zijn 😉

Wanneer je jouw schaduwkant kant ook durft toe te laten raak je in balans, leef je lichter. 

De vrouwen die ik begeleid....

 • Ervaren beperkende overtuigingen en willen daar doorheen breken. De meest populaire? Ik ben niet goed genoeg, ik kan dit niet. 
 • Zijn nieuwsgierig naar hoe je de relatie met jezelf als vrouw herstelt en dus ook jouw vrouwenlijn en ja dus ook de relatie met je moeder…
 • Verlangen naar momenten van rust, zelfzorg en zelfliefde
 • Willen af van rollen als: Lief moeten zijn, perfectionist, controlefreak, de verzorger etc.

Wanneer jij van jezelf kunt houden, straalt dit uit naar de wereld om je heen. Je laat de mensen om je heen zien dat zelfzorg en zelfliefde mag. Hoe gaaf is dat?

Mijn drive in het leven is altijd al mijn nieuwsgierigheid naar mensen en gedrag.

In heb een Bachelor Social Work en Master in Onderwijswetenschappen en daarnaast heb ik o.a. de volgende specialisaties gedaan:

 • Mindfulnesstrainer categorie 1 VMBN
 • Verdieping Positieve Psychologie, Zelfcompassie & Communicatie
 • Individueel Mindfulness Based Cognitief Therapeut (iMBCT) 
 • Systemisch werken & systemisch begeleiden, werken met opstellingen
 • Verscheidene meditatie & stilte retraites van minimaal 7 dagen bij o.a. Jotika Hermsen, Frits Koster en meer
 • Mentaliserend coach, coaching gericht op hoe veilig je gehecht bent
 • Yoga opleiding met Johan Noorloos
 • Specialisaties Yoga: Restorative yoga met Lizzy Lasater, Therapeutische yoga met Doug Keller, Yoga Nidra met James Reeves en Yoga Nidra voor vrouwen met Karen Brody
 • Vrouwen Retraites en workshops speciaal gericht op vrouwenkracht
Mijn inspiratie daarnaast zijn o.a. Marie Forleo, Brene Brown & Gabby Bernstein 

Nog wat weetjes

Buiten de lijntjes

Als kind tekende ik graag buiten de lijntjes en kreeg daarom straf van mijn juf, ze vond het niet kunnen dat ik zo zat te krassen.

Mijn herinnering daaraan is dat ik graag droomde en vrij tekende, maar dat ik al snel leerde dat dit niet de bedoeling was. Gelukkig durf ik nu steeds vaker weer buiten de lijntjes te treden 😉

Gele Regenlaarzen

Mijn moeder kleedde mij in zelfgemaakte bloemrijke kleding. Met als kers op de taart gele regenlaarzen. 

In het kleine dorpje in Drenthe waar ik ben opgegroeid was dat natuurlijk niet de bedoeling. Ik heb mij altijd wat vreemd gevoeld in groepen en toch werk ik wel graag met groepen.

Jezelf durven zijn is een kunst en iets wat je keer op keer weer mag herontdekken, wie ben je nou eigenlijk? Ik denk dat ik maar weer gele regenlaarzen aanschaf.

Down to earth met Wooshy wooshy vibes

Ook verzamelde ik als kind stenen en als tiener verdiepte ik mij mij in kruiden en spirituele onderwerpen als chakra’s. 

Tijdens mijn studententijd heb ik dat overboord gegooid. Wel begon ik toen met yoga na vele fysiotherapeuten te hebben gezien en dat was een schot in de roos. 

Uiteindelijk heb ik al mijn ‘oude’ passies weer opgepakt en brouw ik graag kruidentheetjes, leg ik regelmatig stenen her en der neer, trek ik elke dag een kaartje (Tarot & Orakel Kaarten) en werk ik met de chakra’s (energiepunten in je lichaam)

En verder?

Ben ik dus mama, woon ik na jaren randstad weer in Drenthe met mijn man. Hoop ik snel weer een kruidentuin te hebben en kippen en droom ik van het houden van varkentjes en een leven met veel natuur en dieren.