Zo Binnen, Zo Buiten

Een holistische benadering op veranderprocessen

Extra belangrijk als je in de zorg werkt, is dat je ook goed voor jezelf zorgt, dit geldt ook voor teams en de organisatie zelf. Daarom begeleid ik organisaties en teams in de zorg ook bij het ontwikkelen van meer veerkracht bij veranderingen.

Met mijn achtergrond als trainer, coach en opleidingskundige kan ik op een veelzijdige manier verandertrajecten aanvliegen. 

De elementen waar ik mee werk

Systemische blik

Gaan waar de energie stroomt is geweldig, alles gebeurt, je bent in de Flow. 

Helaas is de realiteit in een organisatie vaak anders, vaak stagneert het ergens en kun je van alles bedenken, het voelt alsof de verandering een elastiekje is dat steeds terugdeint. 

Dit kun je heel mooi inzichtelijk krijgen met een organisatieopstelling. Systemisch kijken naar de organisatie en de mensen betekent open staan voor de verhalen en geschiedenis. 

Van daaruit kun je veranderen vanuit een Flow, alsof het vanzelf gaat. 

De natuur als kompas

Als organisaties een andere koers moeten of willen varen kun je dit heel technisch aanvliegen, hoe je van punt A naar B komt.  Ik zie dit anders, ik zie verandering als een cyclisch proces, waarbij je rekening houdt met meerdere toekomsten. 

Je checkt eerst in, waar sta je nu? Dit kun je rationeel aanvliegen, maar zeker ook door te kijken naar de cycli in de natuur en die als metafoor mee te nemen. Daarom zijn sessies buiten zo waardevol, het eren van de cycli en het inchecken in de natuur zorgt voor creativiteit in de verandering. 

De balans tussen geven en nemen

Je kunt een glazen plafond doorbreken en een quota instellen voor vrouwen in leiderschapsposities. Interessanter is hoe leiderschap energetisch is ingericht, is er een balans? Tussen de doeners, de denkers, de doelenstellers en de voelende, chaotischere en verbindende medewerkers? 

Yin en Yang. De zon en de maan. De winter, de zomer. De mannelijke energie en de vrouwelijke energie. Kijken naar deze balans in de organisatie geeft veel helderheid over wat er te doen is. 

Een keer sparren? Neem contact met mij op!

Bij o.a. deze bedrijven en organisaties heb ik advies, coaching, workshops en/of trainingen gegeven.

Akzo Nobel, Shell, de Volksbank, CB&I, Coca Cola, KWR, Tata Steel, Heineken, KWRm Afressiewerk, Leonardo da Vinci College, Nationale Politie, Booking.com, MyDailyLifestyle, Kjenning, Fokuswonen, Gemiva SVG groep, Universiteit van Leiden, DSM, Adidas, Kennemerhart, Hanzehogeschool, Nij Smellinghe

 

Ontvang een gratis Mini Meditatie voor elke dag

Mediteren kun je leren

Check in bij jezelf

Ontvang een gratis Mini Meditatie voor elke dag