Mijn missie is om mensen te inspireren en mee te nemen in de wereld van

Minder doen en meer Leven
Wat zou het geweldig zijn als we wat minder in ons hoofd leven en weer open staan voor elkaar en de wereld om ons heen. Wanneer we onze oordelen en meningen laten voor wat ze zijn en op onderzoek uitgaan… Minder opgeslokt worden door de tunnelvisie die stress veroorzaakt. In plaats daarvan leren om dichter bij de natuur te zijn en dat te kiezen wat het beste bij ons past. Juist door minder te doen, gaan we weer meer leven.

Gedurende mijn 15 jaar werkervaring als hulpverlener en trainer stuitte ik steeds op een gemis. De reguliere hulpverlening en trainingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling gaan meestal uit van een voorgeschreven methode en diagnose. Hierdoor ontbreekt het vaak aan echte aandacht voor eigen ervaringen en aan ruimte voor bewustwording van jezelf.
Mijn weg naar minder...

Uiteraard moest ook ik een stap terug doen ergens in mijn leven. Van jongs af aan heb ik langdurig lichamelijke pijn ervaren en regelmatig periodes van somberheid en angsten gekend. Mijn wereld veranderde compleet toen ik een ongeluk kreeg, gevolgd door een burn-out. Het was zonder meer een van de meest duistere en moeilijkste, maar tegelijk ook leerzaamste periodes in mijn leven. Ik deel hier regelmatig over in mijn video’s en blogs.

In die periode zegde ik ook mijn baan als trainer en coach op en begon in het voorjaar van 2016 een zelfstandige praktijk waarbij het werken met mindfulness en lichaamsbewustwording vanuit onder andere yoga centraal staat. Ik heb geen moment spijt gehad van deze beslissing. Het geeft elke dag opnieuw veel voldoening om op deze manier anderen te helpen! 

Over mijn proces zijn twee artikelen in de media verschenen. Bij NPO over mijn Burn-Out, deze vind je hier. En in de Trouw tijdens de maand van de spiritualiteit over leven met aandacht, deze vind je hier.

 

Op mijn LinkedIn pagina vind je ook meer info over mijn werkervaring en opleidingen.

Het Noorden; terug naar mijn 'natuur'

Hoewel ik sinds lange tijd in de regio Amsterdam-Leiden woon en werk, is het noorden mijn echte thuis. Daar ben ik geboren en getogen en nog steeds ga ik regelmatig terug om de natuur in te gaan en weer even op te laden na drukke weken. Daarom zijn mijn Mindfulness weekenden ook op een prachtige plek in Drenthe. Wil je weten waar ik ben opgegroeid? Dan kun je de prachtige tuin van mijn ouders bekijken, deze is in de zomer open voor publiek.

Ik heb jarenlang een actieve rol gehad als vrijwilliger bij een boerderij & IVN. Juist om het biologisch tuinieren meer aandacht te geven en zo ook regelmatig wildpluk wandelingen begeleid. Bomen en vooral kruiden zijn een passie van mij. Ik vind het geweldig om met behulp van alles dat groeit en bloeit mijn leven te verdiepen.

Werkervaring & studie
Na het afronden van mijn studie Sociaal-Pedagogische Hulpverlening in Groningen, startte ik met werk in de jeugdhulpverlening, zowel individueel als met groepen en later ook voor volwassenen. In 2005 verhuisde ik naar Leiden voor een universitaire vervolgstudie Opleidingskunde en master Opleidingswetenschappen. Als opleidingsadviseur & trainer specialiseerde ik mij in het ontwerp en de uitvoering van leertrajecten in organisaties. [Klik hier voor een overzicht van de bedrijven waarvoor ik heb gewerkt.]
Altijd blijven leren

Een leven lang leren, zoveel mooie nieuwe dingen te ontdekken! Wat dat aangaat raak ik nooit uitgeleerd en ben ik nieuwsgierig van aard!  Ik ga regelmatig op meditatie en stilte retraites bij onder andere Frits Koster en Jotika Hermsen. 

Ik ben Mindfulnesstrainer categorie 1 (vmbn) met specialisaties zelfcompassie & communicatie. Ik heb mij altijd al verdiept in verschillende coach methodieken zoals systemisch werken, mentaliserend coachen en uiteraard Mindful coachen. Mijn opleiding tot yogadocent volgde ik bij Johan Noorloos, en specialisaties in Restorative yoga & Yoga Nidra o.a. bij Judith & Lizzy Lasater en James Reeves.