Coaching

Doe minder, Leef meer...

Wanneer je de tijd neemt om dit te lezen, wil ik je meenemen op een reis die net zo veel over jou kan gaan, als over mij. Het is een verhaal over de hobbelige weg van de zoektocht naar zelfliefde en rust.

Er was namelijk een tijd dat ik geloofde dat ik altijd sterk moest zijn en het dreef mij steeds verder weg van mijzelf. Langs deze weg ontdekte ik dat echte kracht soms betekent dat je moet stoppen, ademen, en omarmen dat het oké is om niet altijd oké te zijn.

Wolkjes van depressie en angst waren trouwe, ongewenste metgezellen voor een groot deel van mijn leven. Ik zocht naar hulp, naar antwoorden, naar iemand die me kon verzekeren dat alles goed zou komen. Het resultaat was dat ik harder ging werken aan mezelf, maar dat was niet het antwoord.

Het leven zelf dwong me om stil te staan. Een ongeluk, een verbroken relatie en een burn-out was blijkbaar nodig 😉

Dit leerde mij dat minder, vaak meer is. Dat stilte en inkeer niet tekenen van zwakte zijn, maar van kracht.

In mijn Doe minder, Leef meer Podcast duik ik dieper in deze lessen en maak ik de koppeling naar wat dit betekent voor jou als vrouw en hoe je plek inneemt in deze wereld: Vrouwelijk Leiderschap

Ik zorg, dus ik besta

Ik ontdekte dat helpen van  anderen niet alleen over de ander gaat, maar vooral ook over mij. Waarom voelde ik zo’n drang om te helpen? Het was een reis naar het realiseren dat ware hulp niet komt van een plek van “moeten redden”, maar van een plek van “je bent al goed genoeg”.

Deze inzichten neem ik mee in mijn coaching, een praktijk die ik bouw op de fundamenten van mijn eigen zoektocht naar zelfliefde en acceptatie en jarenlange ervaring in het werken met vrouwen zoals jij. 

Ja, ik ben ook van het schaduwwerk, van het licht schijnen op dat wat we liever niet zien. Ik zie zoveel vrouwen – net als jij, misschien – die streven naar constant gelukkig zijn. Maar wanneer we onze schaduwzijden durven te omarmen, vinden we een diepere balans en rust.

Kortom mijn reis is ook is ook een uitnodiging aan jou. Een uitnodiging om samen te verkennen wat het betekent om vrouw te zijn in deze wereld, om de schaduwkanten en lichtpunten in onszelf te omarmen en om vanuit een plek van liefde en vertrouwen te leven.

Door middel van 1 op 1 coaching, retraites, meditaties en verdiepingsdagen neem ik je hier graag in mee.

Coaching

Zo Binnen, Zo Buiten

Mijn fascinatie voor de mens en zijn gedrag leidde me al vroeg naar de studie Social Work en later naar verdere specialisaties in mindfulness, positieve psychologie, en systemisch werken. Ik ben gecertificeerd Senior Practitioner Coach bij Nobco.

Daarnaast bied ik verandercoaching binnen organisaties en doceer ik regelmatig binnen de opleidingen Social Work & Toegepaste Psychologie. 

In mijn rol als verandercoach en docent breng ik dus mijn boodschap niet alleen naar mijn cliënten, maar ook naar de volgende generatie hulpverleners en coaches. Omdat zorgen voor anderen begint met zorgen voor onszelf.

Tot slot nog wat weetjes...

Buiten de lijntjes

Als kind tekende ik graag buiten de lijntjes en kreeg daarom straf van mijn juf, ze vond het niet kunnen dat ik zo zat te ‘krassen’.

Mijn herinnering daaraan is dat ik graag droomde en vrij tekende, maar dat ik al snel leerde dat dit niet de bedoeling was. Gelukkig durf ik nu steeds vaker weer buiten de lijntjes te treden 🙂

Down to earth met Wooshy wooshy vibes

Ook verzamelde ik als kind stenen en als tiener verdiepte ik mij mij in kruiden en spirituele onderwerpen als chakra’s. 

Tijdens mijn studententijd heb ik dat overboord gegooid. Wel begon ik toen met yoga na vele fysiotherapeuten te hebben gezien en dat was een schot in de roos. Ik kon herstellen van veel pijnklachten.

Uiteindelijk is Yoga en Mindfulness de basis van waaruit ik werk en leef. En heb ik al mijn ‘oude’ passies weer opgepakt dus ik brouw graag kruidentheetjes of knuffel een Hunebed of boom 😉 

Over Hunebedden gesproken

Na jaren randstad woon ik weer in Drenthe waar mijn leven ooit begon. Ik woon hier samen met mijn man en dochtertje.  Ik fiets en wandel wat af en bezoek graag de natuurplekken met Hunebedden en grafheuvels. Dit is de plek waar oude tijden & rituelen samenkomen in dit huidige moment. Prachtig vind ik dat.

 Foto’s op mijn website zijn genomen door Lotje van der BiePuurMama & Stefan Koenen & mijzelf.

Coaching

Ontspan, je hoeft niet te ontspannen

Ontvang een gratis Mini Meditatie voor elke dag

Mediteren kun je leren

Check in bij jezelf

Ontvang een gratis Mini Meditatie voor elke dag