Wat als je minder moet van jezelf?

Je meer rust en energie ervaart?

Heel lang was dit iets wat ik mij niet kon voorstellen. Dat ik mij ooit nog goed zou voelen en blij zou zijn. 

Van jongs af aan heb ik langdurig lichamelijke pijn ervaren en regelmatig periodes met somberheid en angsten. Ik vroeg mij echt af, hoe doet iedereen het? Het leek wel of iedereen wist hoe het leven werkte en ik de enige was die blijkbaar iets had gemist.

Mijn wereld veranderde compleet zo’n 8 jaar geleden.

 Ik kreeg een ongeluk met pittige klachten als gevolg, mijn relatie strandde en daarop volgde een burn-out. Kortom het was een leerzame en duistere periode in mijn leven. 

Ik ontdekte dat ik te veel wilde bereiken en vooral te hard bezig was om mijzelf te veranderen. 

Omdat ik al bezig was met Mindfulness en Meditatie besefte mij dat ik radicaal mocht kiezen voor zelfzorg, liefde voor mijzelf om weer te herstellen. Maar vooral om te ontdekken wat ik nou echt wil, wie ik wil zijn in dit leven?

In mijn leven en in dus ook in mijn coachpraktijk staat Mindfulness, liefde voor jezelf & weer leren ontspannen centraal.

Op dit moment inspireer ik honderden vrouwen door heel het land. Onder andere met mijn veel gelezen InspiratieMail (klik hier en sluit je ook aan)

Ik neem je graag mee in een leven waarin je voelt wat je echt nodig hebt. Waar je ook woont. Op een praktische & laagdrempelige manier. Want als jij niet goed voor jezelf zorgt, wie doet het dan wel?

Dit is iets wat ik met vallen opstaan heb geleerd, mijn missie is om jou te inspireren om minder te durven doen en weer voluit te leven, zonder angst.

Ik heb altijd al met mensen gewerkt.

Na het afronden van mijn studie Sociaal-Pedagogische Hulpverlening in Groningen, startte ik met werk in de jeugdhulpverlening, zowel individueel en op de groep. In 2005 verhuisde ik naar Leiden voor een universitaire vervolgstudie Opleidingskunde en master Opleidingswetenschappen, daar specialiseerde ik mij in motivatie en leven in de “Flow” voor volwassenen en werkte ik als trainer & coach. 

De laatste 10 jaar heb ik mij gespecialiseerd in Mindfulness, Zelfcompassie en ontspannen met hele rustige vormen van Yoga. Ook doe ik systemisch werk met familieopstellingen. Zo stel ik bijvoorbeeld de vrouwenlijn op en welke verhalen daar zijn die invloed hebben op jouw leven.  

Naast mijn bedrijf werk ik als HBO docent voor de opleiding Social Work, ook kom ik zo nu en dan bij grote bedrijven voor trainingen over persoonlijke effectiviteit, stress & mindfulness: Hier een overzicht van de bedrijven waar ik ben geweest.

Ik ben dol op wandelen en de natuur.  Net zoals jij waarschijnlijk 🙂 

Ik werk ook graag met kruiden, lekkere theetjes maken en heb jarenlang een actieve rol gehad als vrijwilliger bij een boerderij & IVN. Ik deed daar de kruidentuin, biologisch tuinieren en begeleidde wildpluk wandelingen.

Bomen en vooral kruiden zijn een passie van mij. Ik vind het geweldig om met behulp van alles dat groeit en bloeit mijn leven te verdiepen.

Wanneer ik retraites organiseer, doe ik dit het liefst in het noorden van het land en in de natuur. Dat voelt als thuiskomen, ik ben daar opgegroeid, reed uren alleen door de bossen met mijn pony en de natuur geeft rust. 

Een leven lang leren, zoveel mooie nieuwe dingen te ontdekken! Ik denk dat je als mens nooit af bent en nooit uitgeleerd.  

Zo ga ik ga regelmatig op meditatie & stilte retraites bij onder andere Frits Koster en Jotika Hermsen. 

Ik werk met online methodes zodat je op je eigen tempo aan de slag kunt. Daarnaast organiseer ik zo nu en dan Workshops & Retraites. Wil je dat in de gaten houden? Schrijf je dan hier in voor mijn InspiratieMail. 

Ik deel daar mijn persoonlijke ervaringen, oefeningen, tips & uiteraard als er iets is wat ik organiseer.

Tot slot nog wat weetjes:

Wandelen met mij betekent vaak stil staan, ik wil altijd even ergens naar kijken, ruiken of aanraken

Ik doe elke dag een dansje, om letterlijk & figuurlijk in beweging te komen

Ik kan ook niet altijd stilzitten hoor 🙂

Ik praat met mijn plantjes

Ik kijk graag series en films over heksen, weerwolven en vampiers,

Ik ben dol op een broodje met brie, komkommer & mayonaise