Van altijd maar sterk zijn naar kwetsbaarheid

Naast de vele jaren dat ik coach, train en mediteer, heb ik ook zelf de ontdekkingstocht naar meer rust en zelfliefde gemaakt. 

De zwarte wolkjes van depressie en angst kwamen regelmatig langs. Dus zocht ik naar hulp, verlossing, iets of iemand die mij eindelijk ging vertellen dat alles goed kwam en ik goed was.

Ik vond vooral dat ik sterk moest zijn, door moest blijven gaan, harder mocht werken aan mijzelf.

Dat werkte niet.

Een ongeluk met whiplash, gevolgd door een relatie dat op de klippen liep en een burn out zette mij letterlijk op mijn plek.

Sindsdien ben ik nog meer de stilte en verdieping in gegaan met vooral minder doen. Minder fixen aan mijzelf, minder veranderen. In mijn Doe minder, Leef meer Podcast vertel ik hier meer over.

Ik zorg dus ik besta

Ik merkte dat het anderen helpen ook voor een groot deel over mij ging. Waarom wilde ik zo graag andere mensen helpen? 

In plaats van energie halen uit het anderen helpen is het essentieel om er te zijn vanuit een houding dat je goed genoeg bent zoals je nu bent en je de ander niet hoeft te redden. 

Dit neem ik mee in de coaching en leer ik zelf nog elke dag weer opnieuw. Ik ben ook van het schaduw werk. Licht schijnen op dat wat we liever niet zien. Ik zie veel vrouwen streven naar gelukkig zijn en daarmee Geluksjunkie 😉

Maar echt, wanneer je jouw schaduwkant kant ook durft toe te laten raak je in balans, leef je lichter. 

Anders is het als een bal onder water duwen, in eerste instantie niet moeilijk, maar hoe langer het duurt… Hoe vermoeiender het wordt. 

En als je dan loslaat, dan knalt de bal eruit. Dit gebeurt ook bij opgekropte emoties weet ik uit ervaring. 

Mijn drive is altijd al mijn nieuwsgierigheid naar mensen en gedrag.

Op mijn 17e begon ik aan de ‘hulpverleners opleiding’ want ik wilde mensen helpen en een Bachelor in Social Work behaald. Ik werd steeds meer nieuwsgierig naar hoe medewerkers in de zorg zich ontwikkelden en ben daarom ook opleidingskunde gaan studeren. Ik heb van daaruit in organisaties veel ontwikkeltrajecten ontworpen en begeleid.

Als coach heb ik o.a. de volgende specialisaties gedaan:

  • Mindfulnesstrainer categorie 1 VMBN
  • Verdieping Positieve Psychologie, Zelfcompassie & Communicatie
  • Individueel Mindfulness Based Cognitief Therapeut (iMBCT) 
  • Systemisch werken & systemisch begeleiden, werken met opstellingen
  • Verscheidene meditatie & stilte retraites van minimaal 7 dagen bij o.a. Jotika Hermsen, Frits Koster en meer
  • Mentaliserend coach, coaching gericht op hoe veilig je gehecht bent
  • Yoga opleiding & specialisaties. Basis opleiding bij Johan Noorloos. Restorative yoga met Lizzy Lasater, Therapeutische yoga met Doug Keller, Yoga Nidra met James Reeves en Yoga Nidra voor vrouwen met Karen Brody
  • Daarnaast volg ik regelmatig zelf vrouwen retraites, zweethut ceremonies en workshops.
 
 

Zo Binnen, Zo Buiten

Naast mijn coachpraktijk ben ik docent voor een coachopleiding en (afstudeer) docent voor HBO bachelor Social Work & Toegepaste psychologie. Juist omdat ik het belangrijk vind dat mensen die met mensen werken ook goed voor zichzelf leren zorgen en dat begint bij de opleidingen. Daarnaast coach ik teams en heb ik een opdracht bij een ziekenhuis om de interne academie goed neer te zetten.

 

Tot slot nog wat weetjes...

Buiten de lijntjes

Als kind tekende ik graag buiten de lijntjes en kreeg daarom straf van mijn juf, ze vond het niet kunnen dat ik zo zat te ‘krassen’.

Mijn herinnering daaraan is dat ik graag droomde en vrij tekende, maar dat ik al snel leerde dat dit niet de bedoeling was. Gelukkig durf ik nu steeds vaker weer buiten de lijntjes te treden 🙂

Down to earth met Wooshy wooshy vibes

Ook verzamelde ik als kind stenen en als tiener verdiepte ik mij mij in kruiden en spirituele onderwerpen als chakra’s. 

Tijdens mijn studententijd heb ik dat overboord gegooid. Wel begon ik toen met yoga na vele fysiotherapeuten te hebben gezien en dat was een schot in de roos. Ik kon herstellen van veel pijnklachten.

Uiteindelijk is Yoga en Mindfulness de basis van waaruit ik werk en leef. En heb ik al mijn ‘oude’ passies weer opgepakt dus ik brouw graag kruidentheetjes of knuffel een Hunebed of boom 😉 

Over Hunebedden gesproken

Na jaren randstad woon ik weer in Drenthe waar mijn leven ooit begon. Ik woon hier samen met mijn man en dochtertje.  Ik fiets en wandel wat af en bezoek graag de natuurplekken met Hunebedden en grafheuvels. Dit is de plek waar oude tijden & rituelen samenkomen in dit huidige moment. Prachtig vind ik dat.

 

 


Ontspan, je hoeft niet te ontspannen

Ontvang een gratis Mini Meditatie voor elke dag

Mediteren kun je leren

Check in bij jezelf

Ontvang een gratis Mini Meditatie voor elke dag