Hi, Ik ben dus Maria

Mijn Verhaal

Elke coach heeft een eigen verhaal te vertellen en ik ook natuurlijk. Want naast de vele jaren dat ik coach, train en mediteer, heb ik ook zelf de ontdekkingstocht naar meer rust en zelfliefde gemaakt. 

Ik ben een zoeker

Want de zwarte wolkjes van depressie en angst kwamen regelmatig langs bij mij. Dus zocht ik naar hulp, verlossing, iets of iemand die mij eindelijk ging vertellen dat alles goed kwam en ik goed was. Spoiler alert, ik zocht vooral vriendschap met mijzelf en mocht leren dit aan mijzelf te vertellen. Ik vond vooral dat ik sterk moest zijn, door moest blijven gaan, harder mocht werken aan mijzelf.

Niet dus. Een ongeluk met whiplash, gevolgd door een relatie dat op de klippen liep en een burn out zette mij letterlijk op mijn plek.

Sindsdien ben ik nog meer de stilte en verdieping in gegaan met vooral minder doen. Minder fixen aan mijzelf, minder veranderen. In mijn Doe minder, Leef meer Podcast vertel ik hier meer over.

Een grote verandering

Er brak een nieuwe fase aan toen ik zwanger was en voor het eerst hoorde dat ik een meisje kreeg. Ik moest huilen.

Van angst. Hoe kan ik nou een meisje de wereld inbrengen en haar leren hoe het is om vrouw te zijn? Om weerbaar te zijn? Ik vond het doodeng. 

Al gauw maakte angst plaats voor dankbaarheid en nieuwe energie om mijn eigen vrouw zijn verder te onderzoeken. Samen met andere vrouwen.

Want we hebben allemaal Moeder Aarde nodig om op te laden en hebben veel liefde om te geven.

Maar vaak ben je zo uitgeput, dat er niets meer valt te geven. 

Daarom hoop ik je mee te nemen op reis naar meer energie, zelfliefde & rust

Want hoe meer je durft te rusten, hoe beter je kunt luisteren naar de fluisteringen van je ziel, van je vrouw zijn en hoe meer je weer liefde kunt geven, zonder energie te verliezen.

Ik ben jou, jij bent mij. In mijn coaching, retraites en online vrouwencirkels, wil ik een veilige haven creëren.

De vrouwen die ik begeleid....

 • Ervaren beperkende overtuigingen en willen daar doorheen breken. De meest populaire? Ik ben niet goed genoeg, ik kan dit niet. 
 • Zijn nieuwsgierig naar hoe je de relatie met jezelf als vrouw herstelt en dus ook jouw vrouwenlijn en ja dus ook de relatie met je moeder…
 • Verlangen naar momenten van rust, zelfzorg en zelfliefde
 • Willen af van rollen als: Lief moeten zijn, perfectionist, controlefreak, de verzorger etc.

Wanneer jij van jezelf kunt houden, straalt dit uit naar de wereld om je heen. Je laat de mensen om je heen zien dat zelfzorg en zelfliefde mag. Hoe gaaf is dat?

En heb ik er dan ook voor geleerd?

Ja 🙂 Mijn drive in het leven is namelijk altijd al nieuwsgierigheid naar mensen en gedrag. 

In heb een Bachelor Social Work en Master in Onderwijswetenschappen en daarnaast heb ik o.a. de volgende specialisaties gedaan:

 • Mindfulnesstrainer categorie 1 VMBN
 • Verdieping Positieve Psychologie, Zelfcompassie & Communicatie
 • Individueel Mindfulness Based Cognitief Therapeut (iMBCT) 
 • Systemisch werken & systemisch begeleiden, werken met opstellingen
 • Verscheidene meditatie & stilte retraites van minimaal 7 dagen bij o.a. Jotika Hermsen, Frits Koster en meer
 • Mentaliserend coach, coaching gericht op hoe veilig je gehecht bent
 • Yoga opleiding met Johan Noorloos
 • Specialisaties Yoga: Restorative yoga met Lizzy Lasater, Therapeutische yoga met Doug Keller, Yoga Nidra met James Reeves en Yoga Nidra voor vrouwen met Karen Brody
 • Vrouwen Retraites en workshops speciaal gericht op vrouwenkracht
Mijn inspiratie daarnaast zijn o.a. Marie Forleo, Brene Brown & Gabby Bernstein 

Tot slot nog wat weetjes

Buiten de lijntjes

Als kind tekende ik graag buiten de lijntjes en kreeg daarom straf van mijn juf, ze vond het niet kunnen dat ik zo zat te krassen.

Mijn herinnering daaraan is dat ik graag droomde en vrij tekende, maar dat ik al snel leerde dat dit niet de bedoeling was. Gelukkig durf ik nu steeds vaker weer buiten de lijntjes te treden 😉

Gele Regenlaarzen

Mijn moeder kleedde mij in zelfgemaakte bloemrijke kleding. Met als kers op de taart gele regenlaarzen. 

In het kleine dorpje in Drenthe waar ik ben opgegroeid was dat natuurlijk niet de bedoeling. Ik heb mij altijd wat vreemd gevoeld in groepen en toch werk ik wel graag met groepen.

Jezelf durven zijn is een kunst en iets wat je keer op keer weer mag herontdekken, wie ben je nou eigenlijk? Ik denk dat ik maar weer gele regenlaarzen aanschaf.

Down to earth met Wooshy wooshy vibes

Ook verzamelde ik als kind stenen en als tiener verdiepte ik mij mij in kruiden en spirituele onderwerpen als chakra’s. 

Tijdens mijn studententijd heb ik dat overboord gegooid. Wel begon ik toen met yoga na vele fysiotherapeuten te hebben gezien en dat was een schot in de roos. 

Uiteindelijk heb ik al mijn ‘oude’ passies weer opgepakt en brouw ik graag kruidentheetjes, leg ik regelmatig stenen her en der neer, trek ik elke dag een kaartje (Tarot & Orakel Kaarten) en werk ik met de chakra’s (energiepunten in je lichaam)

En verder?

Ben ik dus mama, woon ik na jaren randstad weer in Drenthe met mijn man. Hoop ik snel weer een kruidentuin te hebben en kippen en droom ik van het houden van varkentjes en een leven met veel natuur en dieren.