Boekrecensie

Wat Optimisme, Hoop, veerkracht en zelfvertrouwen je kan opleveren.

Het is altijd gaaf als je gevraagd wordt om een boekrecensie te schrijven. Ik ben namelijk een echte boekenwurm, naja verzamelaar vooral πŸ˜‰

En dan vooral zelfhulpboeken vind ik gewΓ©ldig.

Ik lees ook graag over mijn vakgebied (daar horen veel zelfhulpboeken bij), maak ezelsoren en overal in mijn boeken vind ik briefjes en aantekeningen.

Dus toen Matthijs vroeg of ik recensie (een korte) wilde schrijven over zijn nieuw uit te komen boek, dacht ik ja! Een droom die uitkwam. Lekker lezen en er over schrijven.

Gelukkig was het boek super! En inspirerend.

En ik ben ook dol op Mindfulness zoals je misschien weet, maar ik ben ook dol op praktische oefeningen om meer te ontdekken over jezelf. En daar is dit boek super in. Koop een mooi schrijf schrift en ga dit boek lezen. En in het schrift kun je alle oefeningen stap voor stap uitwerken. Kom je er niet uit? Nou dan weet je mij vast wel te vinden voor coaching πŸ˜‰

 

Hieronder mijn recensie

Pak invloed op je leven; ontwikkel je Psychologisch Kapitaal!

Het is bijzonder hoe lastig we het vinden als mens om te kijken naar wat er wΓ©l is. Zoals Matthijs Steeneveld het uitlegt in zijn boek; zo zijn we van nature niet geprogrameerd. Het goede nieuws: Gelukkig, kunnen we dit wel ontwikkelen en dat noem je het Psychologisch Kapitaal (PsyCap)

β€œJe kunt erkennen wat er niet goed gaat, bekrachtigen wat er wel goed gaat en waar je naar toe wilt in je leven”

Aldus Matthijs over Positieve Psychologie, de basis van ons Psychologisch Kapitaal.

Dit boek leest lekker weg en de oefeningen die erin staan zijn praktisch en direct toepasbaar. Met dit boek ontdek je hoe jij jouw optimisme kunt vergoten, hoop kunt inzetten om doelen te bereiken en hoe je meer veerkracht kunt ontwikkelen.

Je kunt altijd aandacht geven aan het vergoten van je zelfvertrouwen maar ook dit kan teveel zijn. Fijn dat de schrijver ook dat meeneemt. Je hoeft niet met een grote glimlach alles maar ok te vinden bij Positieve Psychologie.

Waar Mindfulness ons echt laat β€˜zijn’ met wat we ervaren, geeft PsyCap ons invloed op hoe we willen leven en wat we willen bereiken, een geweldige combinatie dus!Β Β 

Het boek is te koop bij Bol.com

Of kijk eens op de website: www.psychologischkapitaal.nl

 

P.s. Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte! (Ik ga je niet heel vaak spammen hoor ;-))


Add A Comment