Keuzes maken? Verander je leven met deze 3 tips

Er kan zoveel veranderen in een jaar tijd, zo bleek natuurlijk al dit jaar met Corona. Maar ook als je bepaalde keuzes maakt. Daarom deel ik bij deze graag mijn verhaal hierover en drie cruciale elementen die bijdragen bij het maken van keuzes die je leven veranderen.

Vorig jaar rond deze tijd wandelde ik namelijk een paar dagen met mijn vriend over de Sallandse heuvelrug.
Soms hoop je dat het dan super fijn en gezellig is, dat was het ook, maar we kibbelden ook wat af tijdens deze wandelingen.
Totdat we op een punt kwamen waarin we elkaar aankeken en wisten, we moeten stappen ondernemen. Stappen die we eigenlijk niet durfden, waar we om heen aan het draaien waren.

In ons geval; verhuizen van het westen naar het noorden. Kiezen voor meer rust, ruimte en terug naar de regio waar we beiden vandaan komen.
We maakten op dat moment ook het besluit om januari als uitgangspunt te nemen. Er werden banen en opdrachten opgezegd, de huur werd opgezegd, zonder dat we wisten wat er voor in de plaats zou komen.
En wanneer het angstzweet ons op het voorhoofd stond, zeiden we steeds tegen elkaar, vertrouwen blijven houden. En ook gerichte actie blijven ondernemen, de ogen open houden voor mogelijkheden.

En zo bleek, we vonden een huis met alle wensen die ik had voor een huis. We vonden banen en opdrachten, inspiratie voor mijn coachingspraktijk en er werd ons een dochtertje gegund!

Keuzes maken betekent ook dat je uitgedaagd wordt om door te zetten, ook als je twijfelt.

Was de keuze maken en alle gevolgen die het gaf makkelijk? Nee.

Was het allemaal rozegeur en maneschijn? Nee.

Het was wel dat wat we nodig hadden. Het heeft mij geleerd nog meer te vertrouwen op de flow van het leven en te leven naar je waarden. Dit laatste is zo belangrijk en ook een groot onderdeel in mijn coachingstrajecten. (Meer info hier)

“Wanneer je weet welke waarden je belangrijk vindt, of samen hebt in je relatie is keuzes maken makkelijker”

Drie tips om je leven te veranderen

Er zijn 3 cruciale elementen die helpen bij het maken van keuzes en veranderingen inzetten in je leven

#1 Kijk het monster in de ogen. Oftewel stel niet uit wat je eigenlijk al heel lang te doen hebt. In ons geval de keuze maken om te verhuizen, meer natuur, meer rust.
#2 Durf te vertrouwen, steeds als angst voorbij komt, durf te vertrouwen op jouw keuze en innerlijk weten dat uiteindelijk dingen echt wel goed komen
#3 Houd je ogen en oren open. Dingen komen soms echt aanwaaien, maar over het algemeen werkt het zo met intenties, dat als je een intentie hebt en een keuze hebt gemaakt, luister dan goed naar de signalen die je krijgt en neem gerichte actie vanuit vertrouwen en met intentie.

Natuurlijk zijn er nog zoveel meer dingen die meespelen, ik kan er wel een boek over schrijven 😉

Je leven veranderen? beluister mijn Podcast

Naar binnen keren en ontspanning zijn belangrijk bij keuzes maken. Download mijn gratis ontspanningsoefening

Delen

Andere artikelen

Ontvang een gratis Mini Meditatie voor elke dag

Mediteren kun je leren

Check in bij jezelf

Ontvang een gratis Mini Meditatie voor elke dag