Doe dit om stress te ontladen

Voel je je gestressed of angstig? Lukt het niet om de spanning uit je lijf te krijgen?

Stress komt echt niet alleen door te druk zijn, of door je werk. Sterker nog, ik denk dat een burn out zeker niet alleen maar door werk komt. Ja je werkgever heeft wel verantwoordelijkheid om samen met jou te kijken hoe je je werk zo kunt inrichten dat dit niet 1 van de mede oorzaken is.

Verwachtingen verwachtingen…. 
Het goed willen doen. Bang zijn nooit goed genoeg te zijn, iedereen te vriend willen houden, je super verantwoordelijk voelen, vechten tegen de veranderingen en hoe de wereld nu is…

Allemaal stressvolle elementen! Net zoals natuurlijk gebeurtenissen in je leven en externe omstandigheden. 
Een burn out krijgen doe je niet zomaar. Ik vertel in mijn coaching altijd:
“Als je er jarenlang over hebt gedaan om op dit punt te komen en jezelf hebt getraind in druk zijn en overal verantwoordelijk voor te voelen, dan heeft het ook oefening en tijd nodig om een ander patroon aan te leren”

Maar wat ik echt denk als het gaat over stress en burn out, dan is het jouw waarden die niet matchen met de realiteit. Om echt trouw te zijn aan jezelf en jouw waarden moet je soms keuzes maken die niet makkelijk zijn, Wanneer je dit steeds vermijdt gaat je lichaam reageren en krijg je allerlei vage klachten.

Tijd hebben we niet altijd en je wil je nu goed voelen! Dus heb ik de oplossing voor je 🙂

Zorg er voor dat je de stress cyclus doorbreekt

Deze begint bij een Stressor, namelijk potentieel gevaar, vroeger waren dat sabeltandtijgers, nu een mailtje of je tot do lijst.
Gevolg, je overlevingsmechanisme gaat aan in de vorm van vechten of vluchten. Of zoiets als extra hard werken, boos worden, of wijn. 
Maar vaak is er geen echt gevaar, maar zijn de gedachten de vijand

Wat er dan gebeurt is dat we niet ontladen, maar stressor op stressor ervaren en dus blijft stress zich opstapelen en dit blijft dan vast zitten in je lijf met alle gevolgen van dien.

Hoe stress te ontladen? Beluister dan mijn nieuwste podcast met effectieve tips. Je kunt de Podcast luisteren via iTunes Spotify of Soundcloud

P.s wil je een keer goed er alles uitschreeuwen, op de snelweg in de auto is heerlijk kan ik je zeggen 😉
Luister vooral dus de podcast waarom ik dit schrijf!

Stress ontladen met meditatie? Check mijn Online Mindfulness meditatie programma voor maar 29 euro!

Delen

Andere artikelen

Ontvang een gratis Mini Meditatie voor elke dag

Mediteren kun je leren

Check in bij jezelf

Ontvang een gratis Mini Meditatie voor elke dag